Растишкамен пісіру: жемістермен толтырылған шоколадты құймақ.
Ох осы құймақтар.Кәмпиттен бас тартатын баланы табу, тәбетті шоколадты серіппелі рулетті жегісі келмейтін адамға қарағанда оңайырақ шығар Алдағы демалыс күндерінде « жасап»көретін рецептпен бөлісеміз. Бұдан артық жексенбілік асты ойлап таба алмайсыз!
Бөліктерге арналған ингредиенттер 4
- 1 жұмыртқа;
- 1 банка растишка (талғамына қарай дәм);
- 30 г ұн;
- 60 мл сүт;
- 1 ст. л. какао;
- 1 ст. л. өсімдік майы;
- 2 алма;
- 2 алмұрт;
- ванилин;
- 1 ст. л. сұйық бал (аллергия болмаса).
Дайындау әдісі
- Растишкамен жұмыртқаны шайқаңыз және сүтпен
- Ұн мен какао қосып, көпірткішпен жақсылап араластырыңыз.Қамырды«демін алуға» 10 минутқа қалдырыңыз.
- Алманың да, алмұрттың да қабығын аршыңыз, кішкене бөліктерге кесіңіз.
- Жемістерді жабыспайтын кастрюльге 5-8 минут қуырыңыз. Сіз судың түбіне біраз су құюға болады. Ванилин мен бал қосыңыз (қантпен алмастыруға болады)
- Жұқа құймақ пісіріңіз.
- В Әр құймақты жеміс-жидекпен орап, үстелге қойыңыз. Үстін ыстық шоколадпен көмкеруге болады