• Өнім туралы
  • Мифтерді сейілтейік
  • Ата-аналарға
  • Балаларға
  • Біздің өнім
  • Өндіріс
  • КазКаз

    Тұзды балмұздақ, бұл мүмкін бе?

    Аптақ ыстықта — қоңыржай салқынды аңсайсың. Егер сіз тым тәтті тағамдардан жалықсаңыз, эксклюзивті тағам дайындаңыз— карамельден жасалған балмұздақ.

     Тұзды балмұздақ, бұл мүмкін бе?

    Ингредиенты:

    • 2 стакан қаймағы алынбаған сүт;
    • 1,5  стакан қант. сахара;
    • 1 ас қасық тұздалған май,
    • 3 жұмыртқа сарысы;
    • 2 стакан. л. ұн;
    • 1/4 шөкім тұз;
    • 1 стакан қою кілегей;
    • 1,5 ч. л. ваниль экстракты;
    • 1 ч. л. теңіз тұзы.

    дайындай тәсілі:

    1.  Кішкене сотейникте сүтті орташа температурада қайнатыңыз. Отты сөндіріңіз, алайда  сүтті плитада суу үшін қалдырыңыз  

    2.  Қантты бөлек сотейникке салыңыз Араластыра отырып,  қоспаны  сарғыш түске айналғанша қайнатыңыз.

    3.  Сары май қосып, біркелкі болғанша араластырыңыз. Жылы сүтті қосып, карамель ерігенше араластыруды жалғастырыңыз 

    4. Ыдысқа жұмыртқаның сарыуызын, ұн мен тұзды араластырыңыз. Таяқашамен көпіртіңіз

    5.  Карамельді -сүтті қоспаны аз порциямен сарыуызға қосыңыз  Бір уақытта шамамен төрттен бір кесе, әр қоспадан кейін жақсылап шайқаңыз.

    6.  Массаны  жай отқа қойыңыз және көпіртуді жалғастыра отырып, бес минут қыздырыңыз.

    7. Оттан түсіріңіз және сито арқылы таза құрғақ ыдысқа қойыңыз. Сууға қалдырыңыз.

    8.  Ванильді кремді блендермен көпіртіңіз   және қоспаны салқындатыңыз.

    9.  Барлығын араластырыңыз, ыдыстарға салыңыз және мұздатқышқа кем дегенде 4 сағат қойыңыз немесе түнге қалдырыңыз. Балмұздақта мұз пайда болмас үшін оны алып жиі араластырыңыз 

    10.  Балмұздақ қатты қоюланғанда, 1 ч. л. теңіз тұзын қосыңыз  және тағы бір рет араластырыңыз. Мұздатқышқа тағы 20 минут қойыңыз

    11.  Үстелге ұсынар алдында балмұздақ шарларына кішкене ірі теңіз тұзын себіңіз.

    Ас болсын!

    Егер сіз біздің сипаттамаға сәйкес дайындаған болсаңыз  , Бұл туралы түсініктемелерде айтып беріңіз. Өзіңіздің дәлелденген балмұздақ рецептеріңізбен бөлісіңіз, біз аспаздық кітапқа жаңа дәлелденген рецепттер қосуға қуаныштымыз.

    Бізге жазыңыз