• Өнім туралы
  • Мифтерді сейілтейік
  • Ата-аналарға
  • Балаларға
  • Біздің өнім
  • Өндіріс
  • КазКаз

    Растишкамен бірге: "Тасбақа" печеньесін пісірейік

    Бүгін, Тасбақа печеньесін пісірейік. Әдемі! Дәмдіііі! Барлығы ас үйде, ал анам ұн әкелуге кетті

    Растишкамен бірге: «Тасбақа» печеньесін пісірейік

    Жиырма тасбақаға арналған ингредиенттер: 

    • 50 г сары май;
    • 2 банка  йогурт «Растишка» 90 г нан (өз қалауыңыз бойынша дәм);
    • 1 лимон қабығы мен шырыны;
    • 1 шай қасық какао;
    • 1 жұмыртқа;
    • 50 г қант;
    • 250 г ұн;
    • 1/2 пакетик көпсіткіш; 
    • 1 шай қасық какао;
    • қара күнжіт тұқымдары (тасбақалардың көзін жасау үшін). 

    Дайындау тәсілі

    Қадам 1.  Жұмыртқа мен қантты араластырыңыз. жұмсартылған сары май, растишка, лимон цедрасын және шырынын қосыңыз 

    Қадам 2. Біркелкі болғанша миксермен көпіртіңіз.

    Қадам3. Ұн және көпсіткіш қосыңыз. Қамыр тым сұйық болмауы тиіс

    Қадам 4.  Тоңазытқышқа  30 минутқа қойыңыз.

    Қадам 5.  Қолдан кішкене дөңгелектер жасаңыз (20 г) — бұл тасбақаның дене бөлшектері. Қажет болса, аздап ұн қосыңыз,  қамыр қолға жабыспас үшін. Қамырдың бір бөлігін қабықшаларға қалдырыңыз және осы ақ шарлардың жиынтықтарын жасаңыз« басы + табаны және құйрығы».

    Қадам 6.  Қалған қамырға какао қосыңыз.  Кішкентай қабық шарларын айналдырыңыз  және тасбақа мүсіндерін жинаңыз.

    Қадам7.  Пешті 180-ге дейін қыздырыңыз° противеньге пергамент қағаз төсеңіз. Мұқият тасбақаларды противеньге қойыңыз. Кунжут дәндерінен тасбақаның көзін жасауды ұмытпаңыз. 

    Қадам 8.  10-нан 15 минутқа дейін пісіріңіз.

    Ас болсын!

    Бізге жазыңыз